Seuraesittely

Suomen Matkaratsastusseura ry (SuMaRa) perustettiin vuonna 2002. Aluksi se toimi vain muutamien jäsenten voimin, mutta jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti vuosien mittaan ja on tällä hetkellä yli 100 jäsentä. SuMaRa ei ole sidottu paikkakuntaan, vaan seura yhdistää lajin harrastajia ja toimii yhteystyössä muiden seurojen kanssa. Jäsenet voivat siis halutessaan kuulua myös "kotitallinsa" seuraan.

SuMaRa:n toimintaan kuuluu sekä matkaratsastuskilpailujen järjestäminen että ratsukoiden valmennustilaisuudet ja lajiin perehdyttävät starttikurssi kuin myös muut tapahtumat.

Matkaratsastus on hevosen nopeus- ja kestävyyskilpailu, joka samalla testaa ratsastajan maastoratsastustaitoa. Matkaratsastus on yksi ratsastuksen vanhimpia kilpalajeja ja laji on yhä edelleen varsin arvostettu maailmalla. Kilpailussa on yhteislähtö ja reitti on merkitty. Reitillä ei ole esteitä, mutta maasto voi olla hyvin vaihtelevaa. Ratsastajan hevosenkäsittelytaito vaikuttaa hevosen suoriutumiseen erityyppisistä reiteistä.

SuMaRa:an liittymisestä saat lisätietoa täältä. Matkaratsastuskilpailuja sekä muita tapahtumia löydät tapahtumakalenterista. Jos sinulla on kysyttävää seuraan liittymisestä, seuran toiminnasta tai jostakin muusta seuraan liittyvästä asiasta, ota yhteyttä sähköpostitse SuMaRa.yhteys(ät)gmail.com.