Toimintasuunnitelma 2021

Yleistä 

 

Suomen Matkaratsastusseura Ry (SuMaRa) ei ole sidottu paikkakuntaan, vaan seura yhdistää lajin harrastajia ympäri Suomea ja pyrkii toimimaan yhteistyössä muiden seurojen kanssa.  

 

Seuran tavoitteena on lajin tunnetuksi tekeminen ja oikeudenmukainen sekä puolueeton toiminta kaikilla osa-alueilla. 

 

Koronavirusepidemiasta johtuen on vaikea ennustaa, miten pandemia tulee vaikuttamaan seuratoimintaan vuonna 2021. 

 

Jäsenasiat 

 

Jäsenmäärä on vakiintunut n.100 jäseneen. Jäsenmäärää pyritään luonnollisesti kasvattamaan edelleen vuonna 2021 (täysjäsenet, kannatusjäsenet, juniorit jne.) 

 

Kilpailulisenssejä pyritään lisäämään ja kannustamaan jäsenten kilpailutoimintaa niin kotimaassa kuin tilanteen mukaan ulkomaillakin. 

 

Tavoitteena on säilyttää jäsenmäärä yli 100 täysjäsenessä ja kasvattaa sekä täys-, perhe- että kannatusjäsenten määrää. Uusia jäseniä pyritään hankkimaan ennen kaikkea starttikurssien ja kilpailujen yhteydessä sekä markkinoimalla jäsenetujamme. 

 

Täysjäsenille annetaan alennuksia kilpailumaksuista, pyritään tarjoamaan edullisia kursseja ja tapahtumia, pikkujoulut sekä palkitsemiset loppuvuodesta. 

 

Talous 

 

Talousarvio laaditaan seuraavalle vuodelle syyskokoukseen mennessä. Taloustilannetta seurataan hallituksen kokouksissa. 

 

Talouden periaate on se, että seura käyttää varojaan jäsentensä hyväksi erilaisin keinoin. 

Talousohjesääntö määrittää tavat seuran talousasioiden hoidossa. 

 

Koulutukset ja valmennukset 

 

Starttikursseja pyritään järjestämään kysynnän mukaan ympäri Suomen. Starttikurssi on perinteisesti seuran täysjäsenille ilmainen. 

 

2019 alkanutta valmennusryhmän toimintaa herätellään mahdollisuuksien mukaan vuonna 2021 uudelleen. Suunnitelmissa on myös järjestää mahdollisuuksien mukaan yhteislenkkejä mm. Pohjanmaan ja Satakunnan alueilla.  

 

Myös lapsi/nuorisojäseniä pyritään huomioimaan toiminnassa mahdollisuuksien mukaan. 

SuMaRalaisia jäseniä tuetaan mahdollisuuksien mukaan SRL:n, ESRA:n tai seuran omien tapahtumien osallistumismaksuissa. Seura maksaa kaikkien täysjäsentensä kurssimaksut SRL:n toimihenkilökoulutuksista sekä mahdollisuuksien mukaan myös muista seuran jäsenille hyödyllisistä koulutuksista. 

 

Seura korvaa täysjäsenten mahdolliset tuomari- tai lisenssikoulutuksien maksut sekä lisenssit. Seura kannustaa jäsenistöä kouluttautumaan mm. matkaratsastusstewardeiksi ja -tuomareiksi. 

 

Seuran jäseniä kannustetaan osallistumaan 13.2.2021 järjestettävään toimihenkilökoulutukseen, jossa myös tuomari- ja stewardilisenssien päivitys.  

 

Kilpailutoiminta 

 

Alustava kilpailukalenteri 2021 

 

20.2.2021 Isojoki, tasot 1-2 

 

19.6.2021 Kouvola, tasot 1-3 

 

13.-15.8.2021 SuMaRa osallistuu RieRat/TaiRat-järjestämiin FEI*, FEI**, SM/AM-kilpailuiden järjestämiseen 

 

Lisäksi harjoitus- ja seurakilpailuja mahdollisuuksien mukaan. 

 

Kilpailuiden tulokset pyritään julkaisemaan viimeistään 1-2 vrk:n kuluessa kilpailun päättymisestä kipassa. 

 

Jäsenten osallistumisaktiivisuutta kilpailuihin seurataan kilometrirankingilla, SuMaRa Cup-pisteitä keräämällä. Vuonna 2021 SuMaRa Cup pisteitä kerrytetään ratsukkokohtaisesti.   

 

Aktiivisia seuran jäseniä ja toimihenkilöitä palkitaan mahdollisuuksien mukaan loppuvuodesta. 

 

Seura pyrkii kouluttamaan toimihenkilöitä toimimaan kilpailuissa vaihtelevasti eri tehtävissä. 

 

Tapahtumat ja muu toiminta 

 

Seuran hallitus osallistuu mahdollisuuksien mukaan ESRA:n, komitean ja liiton järjestämiin koulutus-ja yhteistyötapahtumiin. 

 

Seura myy tuubihuiveja, silitysmerkkejä, kilpailunumeroita, stetoskooppeja ja lämpömittareita seuran toiminnan tukemiseksi.  

 

Jäsenillä on myös mahdollisuus tilata seuran kautta esimerkiksi kevyttoppatakkeja, pipoja ja huppareita omakustanteisesti. Seuratekstiileistä tehdään sesongin ja kysynnän mukaan yhteistilauksia.  

Vuodelle 2021 on tarkoitus ottaa käyttöön talkoopassi. Kilpailuiden ja tapahtumien järjestäminen vaatii paljon talkootyötä, ja passin tarkoitus on innostaa ja motivoida talkoilemaan seuran järjestämissä kilpailuissa ja tapahtumissa. Vuoden lopuksi seura palkitsee aktiiviset talkoilijat.  

  

Hallitus 

 

Hallitus koostuu sääntöjen mukaisesti 2-8 jäsenestä ja 0-2 varajäsenestä. Hallituksen jäsenet valitaan seuran syyskokouksessa, ja hallitus järjestäytyy itsenäisesti vuoden ensimmäisessä kokouksessa puheenjohtajan johdolla. 

 

Jäsenet /edustukset järjestöissä 

- SRL:n vuosikokous Puheenjohtaja ja toinen edustaja hallituksesta 

- ESRA:n puheenjohtajatapaaminen Puheenjohtaja ja /tai varapuheenjohtaja 

 

Hallituksella käytössä oma suljettu Facebook ryhmä, jossa keskustellaan ja päätetään seuran toiminnasta. Hallitus kokoontuu vuoden aikana järjestäytymiskokouksessa, kevät-ja syyskokouksen yhteydessä sekä tarvittaessa. Kokouksiin on mahdollista osallistua etänä Skypen välityksellä.  

 

Jäsenten palkitseminen 

 

Seura palkitsee vuosittain: 

 

Vuoden seniorin, jolla on eniten hyväksyttyjä kilpailukilometrejä tai muita palkitsemisen arvoisia kilpailusaavutuksia, jotka seuran hallitus päättää vuosittain 

 

Vuoden juniorin tai nuoren ratsastajan, jolla on eniten hyväksyttyjä kilpailukilometrejä tai muita palkitsemisen arvoisia kilpailusaavutuksia, jotka seuran hallitus päättää vuosittain 

 

Vuoden tulokkaan, joka on aloittanut kilpailemisen ko. vuonna ja jolla on eniten hyväksyttyjä kilpailukilometrejä 

 

Vuoden toimihenkilön, joka on työllään merkittävästi edesauttanut seuran toimintaa 

 

Seura sai vuonna 2012 10- vuotislahjaksi kiertopalkinnon Suonpään Maljan. Palkinto jaetaan vuosittain SuMaRan yritteliäimmälle ratsastajalle seuraavien kymmenen vuoden ajan. Vuoden 2022 palkittava saa maljan omakseen. 

 

Lisäksi seuran hallitus voi palkita harkintansa mukaan muista merkittävistä saavutuksista tai seuran eteen tehdystä työstä jäseniään tai muita yhteistyökumppaneitaan. 

 

Tiedotustoiminta  

 

Seuran virallisia tiedotuskanavia ovat www-, Facebook-  ja Instagram- sivut, joiden päivittämisestä ja julkaisuiden tekemisestä vastaa tiedotusvastaava.  

 

Vuodelle 2021 suunnitelmissa seuran juniorijäsenten päivitysten/julkaisuiden tekeminen, jotta saataisiin lajin ja harrastamisen tietoisuutta levitettyä nuorison keskuudessa ja näin uusia harrastajia lajin pariin.   

 

Kilpailukutsut ja tulokset tullaan julkaisemaan SRL:n Kipassa. 

 

Sponsorien ja yhteistyökumppaneiden haku 

 

Seura pyrkii erityisesti pysyvien sponsoreiden ja yhteistyökumppaneiden hankintaan, jotka osallistuisivat kaikkien kilpailujen ja henkilöiden palkitsemisiin. 

 

Hallituksen jäsenet osallistuvat aktiivisesti sponsoreiden ja yhteistyökumppaneiden hankintaan.  

 

Muu yhteistoiminta 

 

Seura järjestää erilaisia tapahtumia, valmennuksia ja koulutuksia yhdessä SRL:n, muiden ratsastusseurojen sekä muiden ratsastuksen parissa toimivien tahojen kanssa.  

 

Tiedotetaan myös muiden toimijoiden järjestämistä kaikille avoimista matkaratsastustapahtumista kuten valmennuksista, jotta kaikille lähialueen jäsenille saadaan tieto.  

 

Pyritään sopimaan jäsenten osallistumisesta muiden seurojen valmennustapahtumiin ja otetaan mukaan myös seuran omiin valmennustapahtumiin sopimusseurojen jäseniä.