Sumaran hallitus 2021 esittäytyy


Nina Hydén, puheenjohtaja, tiedotusvastaava

Olen Nina Hydén, Suomen Matkaratsastusseuran puheenjohtaja Porista. Vuosi 2021 on toinen puheenjohtajakauteni seurassa.

Matkaratsastuksen parissa olen ollut vuodesta 2015. Vuonna 2016 minut valittiin seuran Vuoden Senioriksi ja alkuvuodesta 2017 starttasin kansallisella tasolla. Oma kilpailu-urani on kuitenkin ollut katkolla nyt jo muutaman vuoden ja tällä hetkellä keskityn seuratyön lisäksi tyttäreni kotivalmentamiseen ja huoltamiseen kilpailuissa. Olen kouluttautumassa matkaratsastustuomariksi ja tavoitteena onkin saada matkaratsastustuomarin oikeudet tämän vuoden aikana. Toivon kovasti pääseväni myös tämän vuoden aikana kisaamaan hevosemme Mimmin kanssa.

Vuosi 2020 oli hyvin poikkeuksellinen koronatilanteesta johtuen ja tämäkin vuosi on alkanut myös epävarmoissa tunnelmissa. Toivotaan kuitenkin, että saamme tästä vuodesta tehtyä yhdessä paremman, Suomen Ratsastajainliiton vuoden 2021 teeman Yhdessä eteenpäin- mukaisesti.

Seuratoiminta perustuu yhdessä tekemiseen ja Suomen Matkaratsastusseuran toiminta perustuu vapaaehtoiseen talkootyöhön. Ilman talkooväkeä ei ole tapahtumia eikä kisojakaan. Seura haluaakin kannustaa ja huomioida eri tavoin talkoilijoita. Palkitsemme aina vuoden lopussa talkootyöhön aktiivisesti osallistuneita ja valitsemme Vuoden Talkoilijan. Suomen matkaratsastusseuran seuratoimintaan ovat tervetulleita ihan kaikki lajista kiinnostuneet. Seuran puheenjohtajana haluan kannustaa kaikkia matkaratsastuksesta kiinnostuneita rohkeasti tämän hienon lajin pariin!


Anu Elsilä, varapuheenjohtaja, kilpailuvastaava

Olen Anu Elsilä Koillis-Pohjanmaan rämevyöhykkeeltä Pohjois-Suomesta. Matkaratsastuksen pariin löysin, kun ajauduin sattumalta 2010 matkaratsastusvalmennukseen Urjalaan. Siitä lähtien olen harrastanut lajia kotipuolessa ja seurannut kotimaista matkaratsastuskenttää siinä ohessa suurella mielenkiinnolla. Kilpailemista kokeilin ensimmäisen kerran 2013, ja omaa hevostani pääsin kvaalaamaan lopulta 2016. Sittemmin kilpailuja on kierretty joka vuosi enemmän tai vähemmän sen mitä perheenlisäykseltä on ehditty kv-tasoja myöten. Pitkät välimatkat tuovat omat haasteensa kilpailemiseen, mutta jos vuori ei tule Muhammedin luo, Muhammedin on liikahdettava.Mari Marjatsalo, jäsensihteeri, kilpailuvastaava

Heippa! Olen Mari, reilu parikymppinen tavoitteellinen matkaratsastuksen harrastaja Sipoosta, jossa pidän pientä tallia. Tällä hetkellä pihasta löytyy kuusi kisahevosta, kaksi eläkeläistä, kaksi nuorta ja kasa asiakkaiden hevosia. Arabeihin olen hurahtanut totaalisesti ja niitä suurin osa omista onkin.

Aloitin lapsena ratsastamisen ratsastuskoulussa, päälajina tuolloin esteet. Matkaratsastuksen pariin päädyin vuonna 2011 ja ensimmäiset vuodet toimin huoltoporukan roolissa. 2013 pääsin aloittamaan kunnolla kisaamisen ystäväni hevosella Handsome S ja saavutimmekin heti SM-pronssia. Ensimmäisen kauden jälkeen ei enää paluuta muihin lajeihin ollut vaan matka vei mennessään. Tuon jälkeen matkan varrella on ollut monia hevosia ja hienoja kokemuksia, parhaimpina saavutuksian joukkuehopeaa NBCH-kilpailuista sekä sijoituksia aina FEI2*-tasolta asti. Kilpailukokemusta on kertynyt mm. Dubaista, Puolasta, Liettuasta ja Venäjältä.

Tällä hetkellä omat tähtäimet ovat nuorten hevosteni kanssa nousta FEI-luokkiin, ykköshevosina Naomi Ox, Pippin Took ox sekä Federation ox. Sekä valmennan siskoani ja pari muuta junioria. Suoritan myös SRL-valmentajakoulutusta ja hevosenhoitajan paperit löytyvät taskusta vaikka nykyään työskentelenkin vartiointialalla.


Marika Lintala, Kokoussihteeri, valmennus- ja juniorivastaava

Heipä hei kaikille täältä Lapualta, Etelä-Pohjanmaan syrämmestä! Olen reilu nelikymppinen hevoshullu, joka sai kuvan hevosen ”Heikin” omakseen nelisen vuotta sitten. Muutama kuukausi siitä menimme ensimmäiset matkaratsastuskilpailut – missäs muuallakaan kuin Lapualla! Siitä alkoi matka, jossa mentiin useampi yli 80 kilometrin matka. Myöhemmin ostin Heikin kaveriksi Tessan, arabiristeytys hänkin. Tessa todettiin viime syksynä kantavaksi, joten juhannusvarsaa toivon mukaan odotellaan. Mielenkiinnolla odotan tulevaa vuotta Sumaran hallituksessa!


Heli Saari, Valmennus- ja juniorivastaava

Olen Heli, 40+ tyttö Kuortaneelta, Etelä-Pohjanmaalta. Hevosia olen harrastanut 10-vuotiaasta, mutta taukoa oli välissä melkein 15 vuotta lasten syntymien yms takia.

Ensimmäisen kosketuksen matkaratsastukseen sain vuonna -15, Sumaran ja Perämettän Puskaratsastajien järjestäessä naapurikylässämme starttikurssin ja harkkakisat. Osallistuin kurssin jälkeen harjoituskisoihin nyt jo vihreämmillä laitumilla laukkaavalla 20-vuotiaalla puoliveriselläni. Entinen estetykki oli todella kuumuva ja kuljetuskammoinen, mutta silti, kaikista sinä päivänä koetuista vaikeuksista huolimatta, tajusin että tämä on ehdottomasti mun laji! 

Oikeasti pääsin kisaamaan vuodesta -18 alkaen, hevosellani Bearwood Kingman, joka on myös puoliverinen. Kingiksen kanssa olemme nousseet 1-tasolta 2.3-tasolle, ja siitä olen hyvin ylpeä ja onnellinen. Kingis ei ole puoliverinen kevytrakenteisimmasta päästä, ja ikäkin saattaa tulla jo vastaan, eli todennäköisesti sitä nähdään enää lyhyemmillä matkoilla.

Tällä hetkellä treenaan ja kisaan ystäväni lämminveriruunalla Vihtorilla. Viime vuonna saimme suoritettua 2-tason, ja tänä vuonna jatketaan 3-tasolla. 


Kaija Romppainen, materiaali-, palkinto- ja sponsorivastaava, puffettivastaava

Olen Kaija, vuonna -70 syntynyt hevosyrittäjä Jokioisilta. Perheeseeni kuuluu aviomies ja kaikkiaan 7 lasta joista enää 2 nuorinta asuu kotona. Pihassa on 15 hevosen talli jossa asustaa ravihevosten lisäksi jokunen matkaratsu. 

Minut valittiin SuMaRan vuoden tulokkaaksi  vuonna 2012 ratsuna High Hero, jonka kanssa ura jatkuu edelleen aluetasolla. Viime vuosina olen olut mukana järjestämässä kisoja sekä toimihenkilönä. 


Ella Hydén, nuorisojäsen

Hei! Olen Ella Hydén, 15-vuotias hallituksen nuorisojäsen Porista. Olen ollut mukana Suomen Matkaratsastusseuran hallituksessa vuodesta 2019 lukien. Olen kulkenut pienestä pitäen äitini mukana talleilla ja ratsastanut melkein koko ikäni. 

Aloitin tavoitteellisen matkaratsastusharjoittelun syksyllä 2017 ja kilpailemisen vuotta myöhemmin. Syksyllä 2019 voitin hevoseni Mimmin kanssa matkaratsastuksen valtakunnallisen aluemestaruuden ja SuMaRa Cupin. Minut valittiin myös seuran vuoden 2019 vuoden Junioriksi. Vuonna 2019 ja 2020 voitimme lisäksi Etelä-Suomen junioreiden/lapsiratsastajien aluerankingin. Vuonna 2020 starttasimme Mimmin kanssa kansallisella tasolla ensimmäistä kertaa. 


Mira Marjatsalo, nuorisojäsen

Moikka! Olen hallituksen nuorisojäsen Kirkkonummelta. Aloitin ratsastamisen lapsena issikkatallilla kunnes hurahdin siskoni jalanjäljissä arabeihin ja matkaratsastukseen. Kilpailemisen aloitin 2017 ja siitä lähtien olen kilpaillut tavoitteellisesti, tähtäimenä nuorten arvokilpailut. Minulla on siskoni kanssa yhdessä hevosia, joilla kilpailemme vuorotellen. Tärkeimmät tavoitteeni ovat kuitenkin lv-ruuna Bonanza Woodin ja orlov-tamma Natashina Harmin kanssa

Vuonna 2020 minut valittiin seuran vuoden junioriksi.


Aino Lujala, nuorisojäsen

Moi! Olen nuori matkaratsastaja Kirkkonummelta. Ratsastamisen olen aloittanut Miran kanssa samaan aikaan issikkatallilla ja matkaratsastuksen pariin päädyin Miran kautta pari vuotta sitten. Kilpailin ensimmäisen kerran vuonna 2019 seurakisoissa ja viime vuonna pääsin nousemaan aluetasolle. Minut palkittiin sekä seuran että liiton vuoden tulokkaaksi vuonna 2020. Tarkoituksena olisi kehittyä ratsastajana ja toivottavasti nousta kansalliselle tasolle. Ratsastan ja kilpailen Marin ja Miran hevosilla.