Seuravalmennusryhmän kuulumisia 1/2019

28.4 pidettiin SuMaRan ensimmäisen seuravalmennusryhmän ensimmäinen lähitapaaminen Jokioisilla. Paikalla oli 8 innokasta kuulijaa ja pienen taistelun jälkeen myös Skypen kautta saatiin muutamia myös sähköisesti mukaan.

Näin kisakauden ollessa jo käynnissä päivän aiheena oli kilpailupäivä, johon mahtuukin paljon asiaa kun se palasteltiin osiin ja käytiin kohta kohdalta läpi. Mitä tehdään, milloin tehdään, miksi tehdään, miten tehdään ja mitä jos kaikki ei menekään niinkuin on suunniteltu, mitä sitten tehdään. Oma systeemi kun sovitetaan vielä joka kerralla erilaiseen kilpailupaikkaan ja olosuhteisiin, on se hyvä olla kunnolla suunniteltu.

Parin tunnin luento hujahti kuin siivillä, ryhmä oli kuulemma hiukan liiankin kiltisti ja hiljaa. Ehkä seuraavalle kerralle meillä onkin sitten jo roppakaupalla kysymyksiä ja tarinoita.

Teoriaosuuden jälkeen siirryttiin ratsastuskentälle treenaamaan hevosen esittämistä ihan käytännössä ja demohevosena toiminut Lissu-tamma saikin juosta monen monta kertaa edestakaisin juoksutusuralla.  Tehtävä tehtiin pareittain aloittaen tarkastukseen ilmoittautumisesta ja loimen riisumisesta. Toinen hoiti hevosen esittämisen ja toinen loimen sekä avusti paikallaan seisomisessa. Tutut ihmiset, rutiinilla hoidetut hommat pitävät omalta osaltaan huolestumisen poissa ja sykkeen alhaalla. Saattaa tuntua helpolta perusasialta, mutta rivakka toiminta ilman häsellystä pitää kisapäivän aikataulun kunnossa myös järjestäjän osalta.

Käytännön harjoituksen jälkeen porukka oli valmista kotimatkalle ja suunnittelemaan tulevia kisakoitoksia. Ensimmäisen kerran ryhmäläisiä starttasikin Urjalan kisoissa 18.5.