Kilpailuluvat

Kilpailuluvat voi ostaa itse lisenssikaupasta: https://ratsastus.lisenssikauppa.fi

SRL:n ohjeet >>

Huomioithan, että lupavaatimukset pitää edelleen olla suoritettuna ja lupa anottuna jäsensihteeriltä.Lisätietoja 2- ja 3-tason kilpailuluvista ensisijaisesti oman alueen aluesihteeriltä. Sumaralaisen ratsastajan kilpailuluvat

Kilpailulupa anotaan kalenterivuosittain, ja ratsastaja voi edustaa vuosittain vain yhtä ratsastusseuraa. Kun kilpailulupa on maksettu, ei edustusseuraa voi enää vaihtaa kesken kauden. 


E-lupa 2019: 10 € (1-taso)
* Oikeus kilpailla 1-tason kilpailuissa kaikilla alueilla kaikissa lajeissa. Lue lisää 1-tason kilpailuista Kipassa.
* Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n perhe- tai täysjäsen.
* Kaikkiin 1-tason kilpailuihin vaaditaan vähintään E-lupa.


D-lupa 2019: 30 € (2-taso)

Ennen luvan myöntämistä ratsastaja:

 1. On maksanut vuoden 2019 jäsenmaksun (juniori, seniori tai perhejäsen) ja hänen syntymäaikansa on merkitty sporttirekisteriin.
 2. On saavuttanut vähintään yhden hyväksytyn suorituksen 1-tason kilpailuissa:
  • 12-29 km matkalla
  • Mikäli ratsastajalla on tulokset jonkun muun seuran järjestämistä kilpailuista, hänen on toimitettava kopio tuloksista seuran jäsensihteeri Katrin Aialle, os. Vesikansantie 20, 03100 Nummela, puh. 041-4516583
  • Tulokset saavat olla korkeintaan kaksi vuotta vanhoja (vuoden 2019 lupaa varten tulokset on oltava saavutettu vuonna 2017 tai 2018)
 3. TAI on osallistunut sääntökoulutukseen (esim. matkaratsastuksen starttikurssi) ja suorittanut hyväksytysti D-lupakokeen.

Mikäli ratsastajalla on ennestään korkeintaan kolme vuotta vanha D-kilpailulupa ja hän haluaa D-kilpailuluvan myös vuodelle 2019, hän voi jäsenmaksun maksettuaan anoa luvan uusimista jäsensihteeri Katrin Aialta.


B-lupa 2019: 60 € (3-5-tasot, sisältää D-luvan)

Ennen B-kilpailuluvan myöntämistä ratsastaja:

 1. On maksanut vuoden 2019 jäsenmaksun (juniori, tai seniori) ja hänen syntymäaikansa on merkitty sporttirekisteriin
 2. On saavuttanut hyväksyttyjä suorituksia D-tason kilpailuissa:
  • Kaksi hyväksyttyä suoritusta 40-59 kilometrin ihanneaika- tai nopeuskilpailussa TAI Yhden hyväksytyn suorituksen 60-79 kilometrin ihanneaikakilpailussa.
  • Muissa lajeissa ratsastajien hakemukset käsitellään tapauskohtaisesti.

Tulokset saavat olla korkeintaan kaksi vuotta vanhoja (vuoden 2019 lupaa varten tulokset on oltava saavutettu vuonna 2017 tai 2018).

Ratsastaja toimittaa tarvittaessa tuloksista kopion jäsensihteeri Katrin Aialle, os. Vesikansantie 20, 03100 Nummela, puh. 041-4516583.

Seuran hallitus voi ottaa käsiteltäväksi kilpailuluvan myöntämisen ratsastajalle, joka muutoin osoittaa täyttävänsä vastaavat tasovaatimukset (kirjallinen hakemus perusteluineen ja dokumentteineen toimitetaan seuran jäsensihteerille).

KV B-lupa (2019:  210 €)

KV-lisenssin myöntää SRL. KV-lisenssin myöntämisen perusteena on maksettu jäsenmaksu (täysjäsenyys) SRL:n jäsenseuraan. Ratsastaja anoo KV-lisenssiä kirjallisesti. Anomuksesta tulee käydä ilmi seuraavat tiedot: ratsastajan nimi, syntymäaika, seura, kilpailulaji, A- vai B-KV lisenssi. Anomukset: minttu.kuusisto@ratsastus.fi

Ratsun vuosimaksu (2019: 0 €)

1-TASON KILPAILUT

Hevoselta ei vaadita rokotustodistusta. Jos 1-tason kilpailut ovat 2-5 -tason kilpailuiden yhteydessä, rokotustodistus vaaditaan. Hevosen osallistuminen ei edellytä ratsun vuosimaksun maksamista. Hevosen oltava Hippoksen tai Suomen Irlannincobyhdistyksen tietokannassa.

Ratsun vuosimaksu (2019: 40 €)

2-5 TASON KILPAILUT

Hevonen tulee olla rekisteröity Suomen Hippokseen tai sillä tulee olla SRL:n myöntämä kilpailunumero.
Hevosen vuosimaksu (40 €) tulee olla maksettuna ja päivittyneenä KIPAan ennen ilmoittautumista kilpailuun. Muistathan hoitaa vuosimaksun ajoissa ennen kilpailuun ilmoittautumista.
Maksun maksamisen jälkeen tulee varata ainakin 4 pankkipäivää, ennen kuin maksu näkyy KIPAssa. Sitä ennen hevosta ei voi ilmoittaa kilpailuihin. Huomaathan käyttää hevosen omaa viitettä (löytyy KIPAsta hevosen tiedoista) sekä jättää viestikentän tyhjäksi.
Muutoin maksu ei kohdistu KIPAan.

Rokotustodistus vaaditaan ja se tulee esittää kilpailukansliassa. Tästä rokotusmääräyksiin.

Ratsastajan kilpailuluvan lisäksi myös hevosella/ponilla tulee olla kilpailulupa eli sen kilpailuvuosimaksu tulee olla maksettuna. Tästä saat lisätietoja SRL:n sivuilta ja Kisapalvelu Kipa:sta.