Toimintasuunnitelma 2023

Yleistä 

Suomen Matkaratsastusseura Ry (SuMaRa) ei ole sidottu paikkakuntaan, vaan seura yhdistää lajin harrastajia ympäri Suomea ja pyrkii toimimaan yhteistyössä muiden seurojen kanssa. Seuran tavoitteena on lajin tunnetuksi tekeminen ja oikeudenmukainen sekä puolueeton toiminta kaikilla osa-alueilla. 


Jäsenasiat 

Seuran jäsenmäärä on vakiintunut n.100 jäseneen. Jäsenmäärää pyritään luonnollisesti kasvattamaan edelleen vuonna 2023 (täysjäsenet, kannatusjäsenet, juniorit jne.) Kilpailulisenssejä pyritään lisäämään ja kannustamaan jäsenten kilpailutoimintaa niin kotimaassa kuin tilanteen mukaan ulkomaillakin. Tavoitteena on säilyttää jäsenmäärä yli 100 täysjäsenessä ja kasvattaa sekä täys-, perhe- että kannatusjäsenten määrää. Uusia jäseniä pyritään hankkimaan ennen kaikkea starttikurssien, matalan kynnyksen valmennustoiminnan ja kilpailujen yhteydessä sekä markkinoimalla jäsenetujamme. Täysjäsenille annetaan alennuksia kilpailumaksuista, pyritään tarjoamaan edullisia kursseja ja tapahtumia, pikkujoulut sekä palkitsemiset loppuvuodesta. 


Talous 

Talousarvio laaditaan seuraavalle vuodelle vuosikokoukseen mennessä. Taloustilannetta seurataan hallituksen kokouksissa. Talouden periaate on se, että seura käyttää varojaan jäsentensä hyväksi erilaisin keinoin. Talousohjesääntö määrittää tavat seuran talousasioiden hoidossa. 


Koulutukset ja valmennukset 

Seura järjestää vuoden 2023 alussa etäsääntökoulutuksen/starttikurssin. Starttikursseja pyritään lisäksi järjestämään kysynnän mukaan. Starttikurssi on perinteisesti seuran täysjäsenille ilmainen. 

Vuonna 2021 alkanutta seuravalmennusryhmän toimintaa jatketaan mahdollisuuksien mukaan vuonna 2023. Suunnitelmissa on järjestää etäluentoja, kotitehtäviä ja -treenejä sekä mahdollisuuksien mukaan yhteislenkkejä mm. Pohjanmaan ja Satakunnan alueilla. Valmennusryhmän toimintaan osallistuminen on kaikille avointa seurataustasta riippumatta. Ryhmän toimintaan on mahdollista päästä mukaan myös kesken toimintakauden. 

Lapsi- ja nuorisojäseniä pyritään huomioimaan toiminnassa mahdollisuuksien mukaan. SuMaRalaisia jäseniä tuetaan mahdollisuuksien mukaan SRL:n, ESRA:n tai seuran omien tapahtumien osallistumismaksuissa. Seura maksaa kaikkien täysjäsentensä kurssimaksut SRL:n toimihenkilökoulutuksista sekä mahdollisuuksien mukaan myös muista seuran jäsenille hyödyllisistä koulutuksista. Seura korvaa täysjäsenten mahdolliset tuomari- tai lisenssikoulutuksien maksut sekä lisenssit. Seura kannustaa jäsenistöä kouluttautumaan mm. matkaratsastusstewardeiksi ja -tuomareiksi. 


Kilpailutoiminta 

Alustava kilpailukalenteri 2023: 
Aluekilpailut 20.5.2023 Isojoella

Seurakilpailuja mahdollisuuksien mukaan

Kilpailuiden tulokset pyritään julkaisemaan viimeistään 1-2 vrk:n kuluessa kilpailun päättymisestä Kipassa. Jäsenten osallistumisaktiivisuutta kilpailuihin seurataan kilometrirankingilla ja SuMaRa Cuppisteitä keräämällä. Vuonna 2023 SuMaRa Cup pisteitä kerrytetään ratsukkokohtaisesti. 

Aktiivisia seuran jäseniä ja toimihenkilöitä palkitaan mahdollisuuksien mukaan loppuvuodesta. 

Seura pyrkii kouluttamaan toimihenkilöitä sekä vapaaehtoisia toimimaan kilpailuissa vaihtelevasti eri tehtävissä. 


Tapahtumat ja muu toiminta 

Seuran hallitus osallistuu mahdollisuuksien mukaan ESRA:n, matkaratsastuskomitean ja liiton järjestämiin koulutus-ja yhteistyötapahtumiin. Seuralla on myynnissä silitysmerkkejä, kilpailunumeroita, stetoskooppeja ja lämpömittareita toiminnan tukemiseksi. 

Jäsenille tarjotaan mahdollisuuksia tilata seuran kautta esimerkiksi kevyttoppatakkeja, pipoja ja huppareita omakustanteisesti. Seuratekstiileistä tehdään sesongin ja kysynnän mukaan yhteistilauksia. 


Hallitus 

Hallitus koostuu sääntöjen mukaisesti 2-8 jäsenestä ja 0-2 varajäsenestä. Hallituksessa voi olla myös nuorisojäseniä. Hallituksen jäsenet valitaan seuran vuosikokouksessa, ja hallitus järjestäytyy itsenäisesti vuoden ensimmäisessä kokouksessa puheenjohtajan johdolla. 

Hallituksen jäseniltä edellytetään sitoutumista ja aktiivista osallistumista seuran toiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen toimintakauden aikana. 

Jäsenet /edustukset järjestöissä 

- SRL:n vuosikokous: Pj ja toinen edustaja hallituksesta 

- ESRA:n puheenjohtajatapaaminen: Pj ja /tai varapuheenjohtaja 

- Seuraviestinnän kehittämisryhmä: Pj ja/tai viestintävastaava 

- Matkaratsastuksen seuravalmennusten suunnitteluryhmä: Pj, kaikki halukkaat hallituksesta 

Seuran hallituksella on oma suljettu Facebook ryhmä, jossa keskustellaan ja päätetään seuran toiminnasta. Hallitus kokoontuu vuoden aikana järjestäytymiskokouksessa, sääntömääräisen vuosikokouksen yhteydessä sekä tarvittaessa. Kokouksiin on mahdollista osallistua etänä Teamsin välityksellä. 


Jäsenten palkitseminen 

Seura palkitsee vuosittain: 

  • Vuoden seniorin, jolla on eniten hyväksyttyjä kilpailukilometrejä tai muita palkitsemisen arvoisia kilpailusaavutuksia, jotka seuran hallitus päättää vuosittain 
  • Vuoden juniorin tai nuoren ratsastajan, jolla on eniten hyväksyttyjä kilpailukilometrejä tai muita palkitsemisen arvoisia kilpailusaavutuksia, jotka seuran hallitus päättää vuosittain 
  • Vuoden tulokkaan, joka on aloittanut kilpailemisen ko. vuonna ja jolla on eniten hyväksyttyjä kilpailukilometrejä 
  • Vuoden toimihenkilön, joka on työllään merkittävästi edesauttanut seuran toimintaa 

Lisäksi seuran hallitus voi palkita harkintansa mukaan muista merkittävistä saavutuksista tai seuran eteen tehdystä työstä jäseniään tai muita yhteistyökumppaneitaan. 


Tiedotustoiminta 

Seuran virallisia tiedotuskanavia ovat www-, Facebook- ja Instagram- sivut, joiden päivittämisestä ja julkaisuiden tekemisestä vastaa tiedotusvastaava. Kilpailukutsut ja tulokset tullaan julkaisemaan SRL:n Kipassa sekä muissa seuran tiedotuskanavissa. Julkaisut jaetaan myös Facebookin SRL Matkaratsastus- ryhmässä. 

Sponsorien ja yhteistyökumppaneiden haku Seura pyrkii erityisesti pysyvien sponsoreiden ja yhteistyökumppaneiden hankintaan, jotka osallistuisivat kaikkien kilpailujen ja henkilöiden palkitsemisiin. 


Muu yhteistoiminta 

Seura järjestää erilaisia tapahtumia, valmennuksia ja koulutuksia yhdessä SRL:n, muiden ratsastusseurojen sekä muiden ratsastuksen parissa toimivien tahojen kanssa. Tiedotetaan myös muiden toimijoiden järjestämistä kaikille avoimista matkaratsastustapahtumista kuten valmennuksista, jotta kaikille lähialueen jäsenille saadaan tieto. Pyritään sopimaan jäsenten osallistumisesta muiden seurojen valmennustapahtumiin ja otetaan mukaan myös seuran omiin valmennustapahtumiin sopimusseurojen jäseniä.