Jäsenyys

Seura on jäsentensä summa. Hyvä seura on enemmän kuin jäsentensä summa. Jäsenet järjestävät toimintaa, jäsenet liikkuvat, jäsenet päättävät ja jäsenet maksavat. ”Seura olemme me!” -lause on hyvän seuran keskeisiä oivalluksia. Seurassa ei ole asiakkaita tai kuluttajia. Seurassa on jäseniä, jotka ovat tilanteesta riippuen monissa eri rooleissa jopa yhtä aikaa. Osallistumalla voit vaikuttaa!

Tervetuloa mukaan kasvavaan joukkoomme!


SuMaRa:n jäsenedut:

SuMaRa:n jäsenedut ovat hienot, ja niitä on kehuttu paljon.

Kuluneina vuosina jäsenetuihimme on kuulunut SRL:n etujen lisäksi:

- ilmainen starttikurssi jäsenille
- alennetut kilpailumaksut jäsenille kaikissa kilpailuissamme
- toimihenkilöiden lisenssikoulutusten korvaaminen
- seuravalmennuksiin etuoikeus jäsenillä, myös alempi hinta jäsenille
- jäsenten ulkomaisiin kilpailuihin osallistumisen tukeminen mahdollisuuksien mukaan
- pikkujoulut jäsenistölle


Suomen Ratsastajainliiton jäsenedut kaikkien seurojen jäsenille: 

Muutama hyvä syy kuulua ratsastusseuraan:

  • Saat kattavan Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva- urheiluvakuutuksen,joka on voimassa aina hevosia hoidettaessa, ratsastaessa sekä matkoilla tallille.
  • Saat Hippos-lehden jäsenetuna seitsemän kertaa vuodessa.
  • Voit suorittaa ratsastuksen hevostaito- ja ratsastusmerkkejä.
  • Voit osallistua ratsastuskilpailuihin. 
  • Voit osallistua toimihenkilökoulutuksiin ja toimia koulutuksen jälkeen tuomarina, ratamestarina, stewardina jne.
  • Lisäksi voit hyödyntää useiden yhteistyökumppaneiden tarjoamat edut.

Lue lisää liiton sivuilta!

Olet mukana kehittämässä lajia
Ratsastusseuran jäsenenä saat tietoa ratsastuksesta ja hevosista. Samalla pääset vaikuttamaan lajin kehitykseen. Ratsastajainliitto tekee kattavaa edunvalvontaa koko hevosalan hyväksi. Seuratoiminnassa pääset kehittämään myös itseäsi. Seurat järjestävät jäsenilleen mm. kursseja, valmennuksia, luentoja, retkiä sekä voivat tarjota alennusta yhteistyötallin tunneista. Pääset mukaan aktiiviseen porukkaan. Ratsastusseurojen nuorisotoiminnassa ja heppakerhoissa on monia mahdollisuuksia toteuttaa itseään ja opiskella hevostaitoja. Ratsastusseurassa voit osallistua kilpailuihin kilpailijana, tekijänä ja katsojana. Tapahtumien järjestämisessä on monella mahdollisuus osallistua ja onnistua. Yhdessä tekeminen on hauskaa!

Eri jäsenlajit
Suomen Ratsastajainliiton jäsenseuroilla on käytössä erilaisia jäsenlajeja. Täysjäsen (seniori ja juniori) saa kaikki liiton tarjoamat jäsenedut. Perhejäsenen (seniori ja juniori) edut ovat muuten samat kuin täysjäsenellä, mutta hän ei saa Hippos-lehteä eikä hänelle voida myöntää A-kilpailulupaa tai toimihenkilöoikeuksia. Perhejäsenen täytyy asua samassa taloudessa täysjäsenen kanssa ja kuulua samaan seuraan kuin täysjäsen. Seuroilla voi olla myös kannatusjäseniä, mutta he eivät saa mitään liiton jäsenetuja. Esimerkiksi osallistuakseen E- ja D-tason kilpailuihin ratsastajan tulee olla joko täys- tai perhejäsen.


Jäsenhuone

Jäsenhuone tarjoaa ratsastusseuran jäsenelle sähköisen jäsenkortin, vuosittaisia ja ajankohtaisia jäsenetuja sekä materiaaleja harrastuksen tueksi. Kirjaudu ja tutustu!

Kirjaudu Jäsenhuoneeseen osoitteessa oma.ratsastus.fi

Kirjautuminen tapahtuu jäsennumerolla. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla pääset asettamaan salasanan "Tilaa uusi salasana" -linkistä.