Toimintasuunnitelma 2015

Yleistä

Suomen Matkaratsastusseura Ry (SuMaRa) ei ole sidottu paikkakuntaan, vaan seura yhdistää lajin harrastajia ympäri Suomea ja pyrkii toimimaan yhteystyössä muiden seurojen kanssa.


Jäsenasiat

Jäsen määrää pyritään kasvattamaan vuonna 2015 (täysjäsenet, kannatusjäsenet, juniorit jne.)

Kilpailulisenssejä pyritään lisäämään ja kannustamaan jäsenten kilpailutoimintaa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Jäsenhankinta on yksi vuoden tärkeistä teemoista. Tavoitteena on säilyttää jäsenmäärä yli 100 täysjäsenessä ja kasvattaa sekä täys-, perhe- että kannatusjäsenten määrää. Uusia jäseniä pyritään hankkimaan ennen kaikkea starttikurssien ja kilpailujen yhteydessä, sekä markkinoimalla jäsenetujamme.

Täysjäsenille annetaan alennuksia kilpailumaksuista, seuran tapahtumissa etuajo-oikeus ilmoittautumisissa, edullisia kursseja ja tapahtumia, pikkujoulut sekä palkitsemiset loppuvuodesta. Resurssien mukaan jäsenille tarjotaan ostettavaksi seuran tuotteita (softselltakit, pipot, paidat jne).


Talous

Talousarvio laaditaan seuraavalle vuodelle syyskokoukseen mennessä. Taloustilannetta seurataan hallituksen kokouksissa.

Talouden periaate on se, että seura käyttää varojaan jäsentensä hyväksi erilaisin keinoin.

Talousohjesääntö määrittää tavat seuran talousasioiden hoidossa.


Koulutukset ja valmennukset

Starttikursseja järjestetään 2-4 kappaletta. Starttikurssi on perinteisesti seuran täysjäsenille ilmainen.

Seuravalmennuksia pyritään järjestämään vuoden aikana 1-2 kappaletta. Seuravalmentajat Johanna Vehmanen ja Seija Louko suunnittelevat seuravalmennukset ja ohjaavat ratsukoita.

SuMaRalaisia jäseniä tuetaan mahdollisuuksien mukaan SRL:n, ESRA:n tai seuran omien tapahtumien osallistumismaksuissa. Seura maksaa kaikkien täysjäsentensä kurssimaksut SRL:n toimihenkilökoulutuksista sekä mahdollisuuksien mukaan myös muista seuran jäsenille hyödyllisistä koulutuksista.

Seura korvaa täysjäsenten tuomari- tai lisenssikoulutuksien maksut sekä lisenssit. Seura kannustaa jäsenistöä kouluttautumaan mm. matkaratsastus stewardeiksi ja tuomareiksi.

 

Kilpailutoiminta

Alustava kilpailukalenteri 2015

6.6 kans/aluemestaruus/seura, Paimio/Sauvo

4.7  alue/seura , Pori

26.9 kans/alue/seura,  Laitila

31.10 alue/seura, Jokioinen/Forssa

Lokakuun kilpailu on samalla myös perinteikäs ja leikkimielinen Halloween-pukukisa.

Pyritään järjestämään lisäksi mahdollisesti 1-2 kpl seuravalmennuksia, jotka toteutetaan matkaratsastusharjoituksen muodossa.

Kullekin kilpailulle laaditaan tehtävien ja toimihenkilöiden osalta ohjeet ja nimetään kilpailun johtaja, joka vastaa kilpailusta.

Seura pyrkii kouluttamaan Kipan ja Equipen käyttöön useampia henkilöitä. Kilpailuiden tulokset pyritään julkaisemaan viimeistään 1-2 vrk:n kuluessa kilpailun päättymisestä kipassa.

Jäsenten osallistumisaktiivisuutta kilpailuihin seurataan kilometrirankingilla. Aktiivisia seuran jäseniä ja toimihenkilöitä palkitaan mahdollisuuksien mukaan loppu vuodesta.

Kilpailukansliassa kilpailijat voivat täyttää turvallisuuskortin tapaturman varalta.

Pyritään avustamaan täysjäsenten osallistumista ulkomaisiin FEI – kilpailuihin.


Tapahtumat ja muu toiminta

Jäsenille järjestetään mahdollisuuksien mukaan erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia mm. hevosvaelluksia, illanvietto kesällä ja pikkujoulut loppuvuodesta 2015.

Seuran hallitus osallistuu mahdollisuuksien mukaan ESRA:n, komitean ja liiton järjestämiin koulutus-ja yhteistyötapahtumiin.

Seura myy kilpailunumeroita, stetoskooppeja, lämpömittareita, softselltakkeja, pipoja ja EA-laukkuja seuran toiminnan tukemiseksi.

Uusia materiaali hankintoja tehdään harkinnan, tarpeen ja talouden mukaan.


Hallitus

Hallitus koostuu sääntöjen mukaisesti 2-8 jäsenestä ja 0-2 varajäsenestä. Hallituksen jäsenet valitaan seuran syyskokouksessa, ja hallitus järjestäytyy itsenäisesti vuoden ensimmäisessä kokouksessa puheenjohtajan johdolla.

Jäsenet /edustukset järjestöissä

- SRL:n vuosikokous Puheenjohtaja ja toinen edustaja hallituksesta
- SRL:n matkaratsastus komitean edustajat SuMaRa:sta Kai Torp ja Nina Michelsson
- ESRA:n hallituksessa lajivastaavana SuMaRasta Olli Tahkokallio

- ESRA:n puheenjohtajatapaaminen Puheenjohtaja ja /tai varapuheenjohtaja

Hallitus kokoontuu 5-8 kertaa vuoden aikana.


Jäsenten palkitseminen

Seura palkitsee vuosittain:

Vuoden ratsastajan, jolla on eniten hyväksyttyjä kilpailukilometrejä tai muita palkitsemisen arvoisia kilpailusaavutuksia, jotka seuran hallitus päättää vuosittain

Vuoden tulokkaan, joka on aloittanut kilpailemisen ko. vuonna ja jolla on eniten hyväksyttyjä kilpailukilometrejä

Vuoden juniorin tai nuoren ratsastajan, jolla on eniten hyväksyttyjä kilpailukilometrejä tai muita palkitsemisen arvoisia kilpailusaavutuksia, jotka seuran hallitus päättää vuosittain

Vuoden toimihenkilö, joka on työllään merkittävästi edesauttanut seuran toimintaa

Seura sai vuonna 2012 10- vuotis lahjaksi kiertopalkinnon Suonpään maljan. Palkinto jaetaan vuosittain SuMaRan yritteliäimmälle ratsastajalle seuraavien kymmenen vuoden ajan. Vuoden 2022 palkittava saa maljan tuolloin omakseen.

Lisäksi seuran hallitus voi palkita harkintansa mukaan muista merkittävistä saavutuksista tai seuran eteen tehdystä työstä jäseniään tai muita yhteistyökumppaneitaan.


Tiedotustoiminta ja www -sivujen ylläpito (markkinointi)

Seuran virallinen tiedotuskanava on www-sivut ja sähköpostitse lähetettävä jäsenkirje. Jäsenkirje pyritään lähettämään 4-10 kertaa vuodessa. Seuralla on myös omat facebook-sivut.

Seura pyrkii tiedottamaan kilpailuistaan ja muista tapahtumistaan alan lehdissä ja www-sivuilla sekä yhteistyökumppaneiden julkaisuissa.

Kilpailukutsut ja tulokset tullaan julkaisemaan SRL:n Kipassa.


Sponsorien/yhteistyökumppaneiden haku tapahtumiin

Seura pyrkii erityisesti pysyvien sponsoreiden/yhteistyökumppaneiden hankintaan, jotka osallistuisivat kaikkien kilpailujen ja henkilöiden palkitsemisiin.


Muu yhteistoiminta

Seura järjestää erilaisia tapahtumia, valmennuksia ja koulutuksia yhdessä SRL:n, muiden ratsastusseurojen sekä muiden ratsastuksen parissa toimivien tahojen kanssa. Pyritään järjestämään 1-2 starttikurssia sekä 1-2 kilpailua muiden ratsastusseurojen tai tahojen kanssa yhteistyössä.