Sumaran hallitus 2023 esittäytyy

Anu Elsilä: puheenjohtaja, tiedotusvastaava, rahastonhoitaja

Olen Anu Elsilä Koillis-Pohjanmaan rämevyöhykkeeltä Pohjois-Suomesta. Matkaratsastuksen pariin löysin, kun ajauduin sattumalta 2010 matkaratsastusvalmennukseen Urjalaan. Siitä lähtien olen harrastanut lajia kotipuolessa ja seurannut kotimaista matkaratsastuskenttää siinä ohessa suurella mielenkiinnolla. Kilpailemista kokeilin ensimmäisen kerran 2013, ja omaa hevostani pääsin kvaalaamaan lopulta 2016. Sittemmin kilpailuja on kierretty joka vuosi enemmän tai vähemmän sen mitä perheenlisäykseltä on ehditty kv-tasoja myöten. Pitkät välimatkat tuovat omat haasteensa kilpailemiseen, mutta jos vuori ei tule Muhammedin luo, Muhammedin on liikahdettava.

Mari Marjatsalo: varapuheenjohtaja, jäsensihteeri, tiedotusvastaava


Heippa! Olen Mari, 26v tavoitteellinen matkaratsastuksen harrastaja itärajan lähettyviltä. Leipätyökseni kiertelen työskentelemässä S-ryhmän kaupoissa ympäri Etelä-Karjalaa, hevosten ruuat tosin hankitaan keikkailemalla henkilökohtaisena avustajana. Hevosenhoitajan paperitkin löytyvät, mutta kantapään kautta todettu että parempi vain pitää hevoset harrastuksena niin into pysyy yllä.

Hevosia löytyy (miehen sanoin liikaa) viisi arabialaista, joihin olen täysin hurahtanut sekä kolme lämpöstä. Pari vanhinta viettävät ansaittuja eläkepäiviä, mutta muut kilpailevat tai aloittelevat kisauraansa matkaratsastuksen parissa.

Aloitin lapsena ratsastamisen ratsastuskoulussa, päälajina tuolloin esteet. Matkaratsastuksen pariin päädyin vuonna 2011 ja ensimmäiset vuodet toimin huoltoporukan roolissa. 2013 pääsin aloittamaan kunnolla kisaamisen ystäväni hevosella Handsome S ja saavutimmekin heti ensimmäisenä kilpailuvuotenani SM-pronssia. Ensimmäisen kauden jälkeen ei enää paluuta muihin lajeihin ollut vaan matka vei mennessään. Tuon jälkeen matkan varrella on ollut monia hevosia ja hienoja kokemuksia, parhaimpina saavutuksina joukkuehopeaa NBCH-kilpailuista sekä sijoituksia aina FEI2*-tasolta asti. Kilpailukokemusta on kertynyt mm. Dubaista, Puolasta, Liettuasta ja Venäjältä.

Tällä hetkellä omat tähtäimet ovat kilpailla kansallisella tasolla ykköshevosina Pippin Took Se Ox, Bonanza Wood, Natashina Harmi sekä Federation ox. Samat hevoset nähdään kilparadoilla myös siskoni, mieheni sekä ystäväni ratsastamana.

Oman kisaamisen lisäksi lähellä sydäntä on tutustuttaa mahdollisimman paljon uusia ihmisiä lajin pariin. Viime vuonna onnistuttiikin siinä hyvin harkkakisojen avulla ja tarkoitus jatkaa samalla linjalla ja keskittää oma tekeminen niiden järjestämiseen 😊

Heli Saari, valmennusvastaava, turvallisuusvastaava

Olen Heli, 40+ tyttö Kuortaneelta, Etelä-Pohjanmaalta. Hevosia olen harrastanut 10-vuotiaasta, mutta taukoa oli välissä melkein 15 vuotta lasten syntymien ym takia. 

Ensimmäisen kosketuksen matkaratsastukseen sain vuonna -15, SuMaRan ja Perämettän Puskaratsastajien järjestäessä naapurikylässämme starttikurssin ja harkkakisat. Osallistuin kurssin jälkeen harjoituskisoihin nyt jo vihreämmillä laitumilla laukkaavalla 20-vuotiaalla puoliveriselläni. Entinen estetykki oli todella kuumuva ja kuljetuskammoinen, mutta silti, kaikista sinä päivänä koetuista vaikeuksista huolimatta, tajusin että tämä on ehdottomasti mun laji!  

Oikeasti pääsin kisaamaan vuodesta -18 alkaen, hevosellani Bearwood Kingman, joka oli myös puoliverinen. Kingiksen kanssa nousimme 1-tasolta 2.3-tasolle, mutta kilpailemisen jouduimme unohtamaan sen sairastuttua astmaan. Treenaaminen, ja pian kilpaileminenkin, jatkui ystäväni lämminveriruuna Vihtorin kanssa. 

Kaija Romppainen, materiaali-, palkinto- ja sponsorivastaava

Olen Kaija, 50+ hevosharrastaja Jokioisilta. Olen ratsastanut 5 vuotiaasta lähtien ja 18 vuotiaana ostin ensimmäisen hevoseni. Omassa tallissa asustaa eri ikäisiä ravihevosia ja matkaratsu. Matkaratsastuksesta innostuin vuonna 2011 ja 2012 olin SuMaRan vuoden tulokas. Hallituksessa ja toimihenkilönä olen ollut mukana vuodesta 2014. Tuomariksi kouluttauduin 2015 ja stewardiksi 2019.

Tiina Loukasmäki, kilpailuvastaava, kokoussihteeri

Olen Tiina Loukasmäki ja toimin kunnaneläinlääkärinä Isojoella Etelä-Pohjanmaalla. Olen aina ollut kiinnostunut ihmisten ja hevosen valmennusfysiologiasta ja pitänyt luonnossa liikkumisesta hevosen kanssa, joten matkaratsastus on ollut erinomainen lajivalinta minulle. Meidän perheellä on viisi hevosta, kaksi shetlanninponia, kaksi suomenhevosta ja yksi nuori arabiristeytys. Lisäksi omistan ystäväni Emilia Bouchtin kanssa arabialaisen täysiverisen, jolla Emilia kilpailee matkaratsastuksessa kansallisella tasolla. Minä toimin kilpailuissa ratsukon huoltajana. Toisinaan minut saattaa tavata matkaratsastuskilpailuissa myös eläinlääkärin tehtävissä.

Mira Syrjänpää, puffettivastaava

Olen Mira, nelikymppinen hevosharrastaja Jokioisilta. Perheeseeni kuuluu kaksi lasta ja puoliso. Omassa pihassa hevosia on ollut vuodesta 1999, tällä hetkellä kaksi hevosta ja poni. Matkaratsastusta olen harrastanut vuodesta 2011, ollen SRL Vuoden Tulokas vuonna 2012. 

Paras saavutus matkaratsastuksessa on aluemestaruushopea vuonna 2012 suomenhevosruunalla Railon Onni. Toimihenkilöinnistä innostuin vuonna 2014 jolloin lupauduin myös seuran hallitukseen ja tuomariksi kouluttauduin 2015.