Sumaran hallitus 2020 esittäytyy

Nina Hydén, puheenjohtaja, tiedotusvastaava

Olen Nina Hydén, Suomen Matkaratsastusseuran puheenjohtaja Porista. Toimin seurassa myös toisena tiedotusvastaavana. Kilpailu-urani on ollut katkolla reilut kaksi vuotta polvivamman takia, joten tällä hetkellä keskityn seuratyön lisäksi tyttäreni kotivalmentamiseen ja huoltamiseen. Tarkoituksenani on myös tehdä matkaratsastustuomarin harjoittelut tämän vuoden aikana. Toivon pääseväni vielä jonain päivänä kisaamaan hevosemme Mimmin kanssa. Seuran puheenjohtajana haluan kannustaa kaikkia matkaratsastuksesta kiinnostuneita rohkeasti tämän hienon lajin pariin!

Mira Syrjänpää, varapuheenjohtaja, kilpailuvastaava

Olen Mira, nelikymppinen hevosharrastaja Jokioisilta. Perheeseeni kuuluu kaksi lasta ja puoliso. Omassa pihassa hevosia on ollut vuodesta 1999, tällä hetkellä kaksi hevosta ja poni. Matkaratsastusta olen harrastanut vuodesta 2011, ollen SRL Vuoden Tulokas vuonna 2012. 

Paras saavutus matkaratsastuksessa on aluemestaruushopea vuonna 2012 suomenhevosruunalla Railon Onni. Toimihenkilöinnistä innostuin vuonna 2014 jolloin lupauduin myös seuran hallitukseen ja tuomariksi kouluttauduin 2015.

Marika Lintala, valmennusvastaava

Heipä hei kaikille täältä Lapualta, Etelä-Pohjanmaan syrämmestä! Olen reilu nelikymppinen hevoshullu, joka sai kuvan hevosen ”Heikin” omakseen nelisen vuotta sitten. Muutama kuukausi siitä menimme ensimmäiset matkaratsastuskilpailut – missäs muuallakaan kuin Lapualla! Siitä alkoi matka, jossa mentiin useampi yli 80 kilometrin matka. Myöhemmin ostin Heikin kaveriksi Tessan, arabiristeytys hänkin. Tessa
todettiin viime syksynä kantavaksi, joten juhannusvarsaa toivon mukaan odotellaan. Mielenkiinnolla odotan tulevaa vuotta Sumaran hallituksessa!

Heli Saari, valmennusvastaava

Olen Heli, 40+ tyttö Kuortaneelta, Etelä-Pohjanmaalta. Hevosia olen harrastanut 10-vuotiaasta, mutta taukoa oli välissä melkein 15 vuotta lasten syntymien yms takia.

Ensimmäisen kosketuksen matkaratsastukseen sain vuonna -15, Sumaran ja Perämettän Puskaratsastajien järjestäessä naapurikylässämme starttikurssin ja harkkakisat. Osallistuin kurssin jälkeen harjoituskisoihin nyt jo vihreämmillä laitumilla laukkaavalla 20-vuotiaalla puoliveriselläni. Entinen estetykki oli todella kuumuva ja kuljetuskammoinen, mutta silti, kaikista sinä päivänä koetuista vaikeuksista huolimatta, tajusin että tämä on ehdottomasti mun laji! 

Oikeasti pääsin kisaamaan vuodesta -18 alkaen, hevosellani Bearwood Kingman, joka on myös puoliverinen. Kingiksen kanssa olemme nousseet 1-tasolta 2.3-tasolle, ja siitä olen hyvin ylpeä ja onnellinen. Kingis ei ole puoliverinen kevytrakenteisimmasta päästä, ja ikäkin saattaa tulla jo vastaan, eli todennäköisesti sitä nähdään enää lyhyemmillä matkoilla.

Tällä hetkellä treenailen ystäväni lämminverisen kanssa, ja vaikka tätä kirjoittaessa emme ole vielä kisanneet, tähtäin on ainakin 3-tasolla. :D

Kaija Romppainen, materiaali-, palkinto- ja sponsorivastaava

Olen Kaija, vuonna -70 syntynyt hevosyrittäjä Jokioisilta. Perheeseeni kuuluu aviomies ja kaikkiaan 7 lasta joista enää 2 nuorinta asuu kotona. Pihassa on 15 hevosen talli jossa asustaa ravihevosten lisäksi jokunen matkaratsu. 

Minut valittiin SuMaRan vuoden tulokkaaksi  vuonna 2012 ratsuna High Hero, jonka kanssa ura jatkuu edelleen aluetasolla. Viime vuonna olin mukana järjestämässä kisoja sekä toimihenkilönä. 

Eija-Liisa Lehto, puffettivastaava, kokoussihteeri

Olen Eija-Liisa, forssalainen hevosharrastaja. Asun aviomiehen kanssa kaksistaan, kaksi aikuista lastamme ovat jo muuttaneet omilleen. Meillä on jo kolme suloista lastenlasta.

Minulla ei ole ollut omia hevosia aikuisiällä, vaan harrastan ratsastusta tällä hetkellä Jokioisilla yhdellä tallilla.

Olen ajautunut matkaratsastuksen pariin kymmenisen vuotta sitten tyttären vanavedessä huoltajan ominaisuudessa kisoissa. Tytär jätti hevosharrastuksen, itse jäin lajin koukkuun aluksi avustavissa tehtävissä kisoissa, sittemmin myös matkaratsastustuomarina. Olen kisannut vain 1-tasolla.

Mari Marjatsalo, jäsensihteeri

Moikka! Olen parikymppinen harrastaja pääkaupunkiseudulta, omaa pientä tallia pidän Sipoossa. Matkaratsastusta olen harrastanut vuodesta 2013 lähtien ja kilpaillut aina kansainvälisellä 2*-tasolla asti. Parhaimpina saavutuksina SM- ja PM-mitalit. 

Anu Elsilä, tiedotusvastaava

Olen Anu Elsilä Koillis-Pohjanmaan rämevyöhykkeeltä Pohjois-Suomesta. Matkaratsastuksen pariin löysin, kun ajauduin sattumalta 2010 matkaratsastusvalmennukseen Urjalaan. Siitä lähtien olen harrastanut lajia tavoitteellisesti ja seurannut kotimaista matkaratsastuskenttää suurella mielenkiinnolla. Kilpailemisen aloitin 2015. Parhaimmat saavutukseni ovat Aluemestaruus 2017 ja CEI1*-tulos 2018 kaudelta. 

Ella Hydén, nuorisojäsen

Hei! Olen Ella Hydén, 14-vuotias hallituksen nuorisojäsen Porista. Olen kulkenut pienestä pitäen äitini mukana talleilla ja ratsastanut melkein koko ikäni. Aloitin tavoitteellisen harjoittelun syksyllä 2017 ja kilpailun vuotta myöhemmin. Syksyllä 2019 voitin hevoseni Mimmin kanssa matkaratsastuksen valtakunnallisen aluemestaruuden ja SuMaRa Cupin. Myöhemmin minut valittiin myös seuran vuoden 2019 junioriksi. 

Krista Kupari, turvallisuusvastaava

Olen Krista, reilu 40-vee matkaratsastuksen harrastelija. Oman hevosen kanssa etsitään aktiivisesti uusia polkuja Orimattilan suunnalla.