24.2.2019 Yepzon yhteistyökumppaniksi SM- ja Aluemestaruuskilpailuihin

Yepzon GPS-paikannin matkaratsastuksessa

GPS-paikannuksella on iso merkitys matkaratsastuskilpailuissa. Kilpailuissa käytetään GPS-trackereita, jotka kiinnitetään hevoseen ja näin kilpailujärjestäjät ja yleisö pystyvät seuraamaan kisakeskuksessa ratsukoiden etenemistä reitillä. Turvallisuus on kilpailutilanteissa erittäin tärkeää ja paikantimen avulla pystytään myös havaitsemaan, jos ratsukko on esimerkiksi eksynyt reitiltä. 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Yepzonin avulla myös reitin varrella olevat huoltojoukot pystyvät seuraamaan oman ratsukkonsa etenemistä reitillä. Näin on helppo esimerkiksi arvioida, kuinka lähellä ratsukko on huoltopaikkaa.

Yepzon GPS-paikannin tuo turvallisuutta myös kotitreeneihin. Monet meistä matkaratsastuksen harrastajista treenaavat yksin pitkiäkin lenkkejä, jolloin sijainnin jakaminen useammallekin henkilölle varmistaa sen, että joku on aina tietoinen ratsukon liikkeistä. Suurimmalla osalla meistä on varmasti puhelimet taskussa treenatessa, mutta mitä jos hevonen ja ratsastaja joutuvatkin erilleen toisistaan? 

Kartasta näet ratsukon sijainnin ja akun varauksen.

Yepzonin avulla tällaisissa tilanteissa hevonen pystytään helposti paikantamaan. Jakamalla Yepzonin seurantalinkin kotijoukot voivat seurata ratsukon treenilenkkiä reaaliajassa, vaikka kotisohvalta. Yepzonin avulla pystyy myös päättelemään ratsukon askellajin! 

Perheessämme on käytetty Yepzon One-paikanninta noin kahden vuoden ajan. Nuoren ratsastajan äidille Yepzon tuo lisäturvaa, koska aina ei ole mahdollista lähteä treenaavan ratsukon mukaan lenkille. 

Minulle on kuitenkin erittäin tärkeää tietää, missä ratsukko etenee, tai onko se esimerkiksi joutunut kääntymään takaisin tai pysähtymään reitillä. Ratsastajan näkökulmasta taas on helpottavaa tietää, että paikannusta seuraavat pystyvät huomaamaan, jos lenkillä sattuukin jotain yllättävää. Tarkan sijaintitiedon ansiosta ratsukko on helppo löytää ja näin ollen esimerkiksi hätätilanteissa apu löytää helposti paikalle.

Pienikokoinen GPS-paikannin on helppo ottaa käyttöön ja se toimii oman näppärän mobiilisovelluksen avulla. Paikantimen sijainti näkyy satelliittikuvana kartalla puhelimen näytöllä. 

Ratsukon liikkeet näkyvät tarkasti! Palluroiden etäisyydestä voi myös päätellä ratsukon askellajin.

Yepzonin käyttö on siis todella helppoa. Se ei vaadi rekisteröitymisiä eikä salasanoja. Laitteessa ei myöskään ole mitään painikkeita, joten ei ole pelkoa, että laite sammuisi vahingossa.  

Laitetta ladataan mikro-USB-liittimellä, joten laitetta voi ladata esim. autossa, puhelimen laturilla tai tietokoneella. Paikannin toimii GSM-verkon avulla ja näin ollen paikannin on erittäin toimintavarma ja sijaintitieto on todella tarkka.

Pienikokoinen paikannin on helppo kiinnittää esimerkiksi satulasiiven alle nippusiteellä tai vaikka letittää hevosen harjaan. Ja mikä parasta, Yepzon on kotimainen tuote!

Yepzonin saa kiinnitettyä helposti varusteisiin. Laite painaa vain 46 g!

Mikä hienointa, Suomen Matkaratsastusseura on saanut Yepzonin yhteistyökumppanikseen matkaratsastuksen vuoden 2019 SM- ja Aluemestaruuskilpailuihin! Luvassa on siis hienoja tuotepalkintoja, minkä lisäksi koodilla MATKARATSASTUS saa Yepzonin verkkokaupasta, www.yepzon.com/kauppa, jo nyt 15 €:n alennuksen mistä tahansa Yepzon-paikantimesta!

- Nina Hydén