Toimintasuunnitelma 2020

Yleistä

Suomen Matkaratsastusseura Ry (SuMaRa) ei ole sidottu paikkakuntaan, vaan seura yhdistää lajin harrastajia ympäri Suomea ja pyrkii toimimaan yhteistyössä muiden seurojen kanssa. Seuran tavoitteena on lajin tunnetuksi tekeminen ja oikeudenmukainen sekä puolueeton toiminta kaikilla osa-alueilla.

Jäsenasiat

Jäsenmäärä on vakiintunut n.100 jäseneen. Jäsenmäärää pyritään kuitenkin kasvattamaan edelleen vuonna 2019 (täysjäsenet, kannatusjäsenet, juniorit jne.)

Kilpailulisenssejä pyritään lisäämään ja kannustamaan jäsenten kilpailutoimintaa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Tavoitteena on säilyttää jäsenmäärä yli 100 täysjäsenessä ja kasvattaa sekä täys-, perhe- että kannatusjäsenten määrää. Uusia jäseniä pyritään hankkimaan ennen kaikkea starttikurssien ja kilpailujen yhteydessä sekä markkinoimalla jäsenetujamme.

Täysjäsenille annetaan alennuksia kilpailumaksuista, pyritään tarjoamaan edullisia kursseja ja tapahtumia, pikkujoulut sekä palkitsemiset loppuvuodesta.

Talous

Talousarvio laaditaan seuraavalle vuodelle syyskokoukseen mennessä. Taloustilannetta seurataan hallituksen kokouksissa.

Talouden periaate on se, että seura käyttää varojaan jäsentensä hyväksi erilaisin keinoin.

Talousohjesääntö määrittää tavat seuran talousasioiden hoidossa.

Koulutukset ja valmennukset

Starttikursseja pyritään  järjestämään kysynnän mukaan ympäri Suomen. Starttikurssi on perinteisesti seuran täysjäsenille ilmainen.

Valmennuksia pyritään järjestämään vuoden aikana 2 kpl maastovalmennusta sekä 1kpl ratavalmennusta valmennusvastaavan johdolla, mahdollisesti mukana teoriaosuus.

Myös lapsi/nuorisotoimintaa pyritään herättelemään nuorisovastaavan johdolla.

SuMaRalaisia jäseniä tuetaan mahdollisuuksien mukaan SRL:n, ESRA:n tai seuran omien tapahtumien osallistumismaksuissa. Seura maksaa kaikkien täysjäsentensä kurssimaksut SRL:n toimihenkilökoulutuksista sekä mahdollisuuksien mukaan myös muista seuran jäsenille hyödyllisistä koulutuksista.

Seura korvaa täysjäsenten mahdolliset tuomari- tai lisenssikoulutuksien maksut sekä lisenssit. Seura kannustaa jäsenistöä kouluttautumaan mm. matkaratsastusstewardeiksi ja -tuomareiksi.

Kilpailutoiminta

Alustava kilpailukalenteri 2020

27.6. Kouvola tasot 1-3

Pyritään järjestämään myös harjoituskilpailuja 1-2kpl ja/tai harjoitusluokkia 1-tason kilpailun yhteydessä. 

Seura pyrkii kouluttamaan toimihenkilöitä toimimaan kilpailuissa vaihtelevasti eri tehtävissä.  Kilpailuiden tulokset pyritään julkaisemaan viimeistään 1-2 vrk:n kuluessa kilpailun päättymisestä kipassa.

Jäsenten osallistumisaktiivisuutta kilpailuihin seurataan kilometrirankingilla. Aktiivisia seuran jäseniä ja toimihenkilöitä palkitaan mahdollisuuksien mukaan loppuvuodesta.

Tapahtumat ja muu toiminta

Seuran hallitus osallistuu mahdollisuuksien mukaan ESRA:n, komitean ja liiton järjestämiin koulutus-ja yhteistyötapahtumiin.

Seura myy kilpailunumeroita, stetoskooppeja ja  lämpömittareita seuran toiminnan tukemiseksi.

Seuralla on yhteistyösopimus ProTikin kanssa josta jäsenet voivat tilata tuotteita seuran logolla.

Uusia materiaalihankintoja tehdään harkinnan, tarpeen ja talouden mukaan.

Hallitus

Hallitus koostuu sääntöjen mukaisesti 2-8 jäsenestä ja 0-2 varajäsenestä. Hallituksen jäsenet valitaan seuran syyskokouksessa, ja hallitus järjestäytyy itsenäisesti vuoden ensimmäisessä kokouksessa puheenjohtajan johdolla.

Jäsenet /edustukset järjestöissä

- SRL:n vuosikokous Puheenjohtaja ja toinen edustaja hallituksesta

- SRL:n matkaratsastuskomitean edustaja SuMaRa:sta Minna Oksanen

- ESRA:n puheenjohtajatapaaminen Puheenjohtaja ja /tai varapuheenjohtaja

Hallituksella käytössä oma suljettu facebook ryhmä jossa keskustellaan ja päätetään seuran toiminnasta. Hallitus kokoontuu vuoden aikana järjestäytymiskokouksessa, kevät-ja syyskokouksen yhteydessä sekä tarvittaessa. Lisäksi hallitus järjestää tarvittaessa skype-kokouksia.


Jäsenten palkitseminen

Seura palkitsee vuosittain:

Vuoden seniorin, jolla on eniten hyväksyttyjä kilpailukilometrejä tai muita palkitsemisen arvoisia kilpailusaavutuksia, jotka seuran hallitus päättää vuosittain

Vuoden tulokkaan, joka on aloittanut kilpailemisen ko. vuonna ja jolla on eniten hyväksyttyjä kilpailukilometrejä

Vuoden juniorin tai nuoren ratsastajan, jolla on eniten hyväksyttyjä kilpailukilometrejä tai muita palkitsemisen arvoisia kilpailusaavutuksia, jotka seuran hallitus päättää vuosittain

Vuoden toimihenkilö, joka on työllään merkittävästi edesauttanut seuran toimintaa

Seura sai vuonna 2012 10- vuotislahjaksi kiertopalkinnon Suonpään maljan. Palkinto jaetaan vuosittain SuMaRan yritteliäimmälle ratsastajalle seuraavien kymmenen vuoden ajan. Vuoden 2022 palkittava saa maljan tuolloin omakseen.

Lisäksi seuran hallitus voi palkita harkintansa mukaan muista merkittävistä saavutuksista tai seuran eteen tehdystä työstä jäseniään tai muita yhteistyökumppaneitaan.

Tiedotustoiminta ja www -sivujen ylläpito (markkinointi)

Seuran virallinen tiedotuskanava on www- ja facebook- sivut.

Kilpailukutsut ja tulokset tullaan julkaisemaan SRL:n Kipassa.

Sponsorien/yhteistyökumppaneiden haku tapahtumiin

Seura pyrkii erityisesti pysyvien sponsoreiden/yhteistyökumppaneiden hankintaan, jotka osallistuisivat kaikkien kilpailujen ja henkilöiden palkitsemisiin.

Muu yhteistoiminta

Seura järjestää erilaisia tapahtumia, valmennuksia ja koulutuksia yhdessä SRL:n, muiden ratsastusseurojen sekä muiden ratsastuksen parissa toimivien tahojen kanssa. Tiedotetaan myös muiden toimijoiden järjestämistä kaikille avoimista matkaratsastustapahtumista kuten valmennuksista jotta lähialueen jäsenille saadaan tieto. 

Pyritään sopimaan jäsenten osallistumisesta muiden seurojen valmennustapahtumiin ja otetaan mukaan myös seuran omiin valmennustapahtumiin sopimusseurojen jäseniä.