Seuravalmennusryhmän kuulumisia 2/2019

Lauantaina 25.5 oli seuravalmennusryhmän toinen lähitapaaminen Jokioisilla. Tällä kertaa aiheena oli matkaratsastusistunta, johon pureuduttiin ensin reilun tunnin luennolla johon osallistui väkeä myös Skypen välityksellä. 

Katseltiin videolta istuntaa eri askellajeissa ja pohdittiin jalkojen asentoa, erilaisia asentoon vaikuttavia asioita ja myös iän ja kolhujen tuomia kremppoja. Perehdyttiin myös matkaratsastussatulaan ja jalustimiin.

Luento-osuuden jälkeen lähdettiin suorittamaan käytännön osuutta kahden hevosen voimin. Molemmille saatiin Heidiltä lainaan matkaratsastussatulat, joiden kokeileminen oli kyllä hauskaa. Kentällä ratsastettiin käynnissä ja ravissa hakien oikeaa istuntaa. Tässä kohtaa ainakin allekirjoittanut huomasi että vatsalihaksista olisi varmaan kovasti hyötyä tässä hommassa.

Harjoiteltiin myös vesipullon ottamista huoltajalta ensin käynnissä ja sitten myös ravissa. Näin ensikertalaisina homma meni yllättävänkin hyvin ainakin tyhjillä pulloilla harjoitellessa.

Lopuksi tihkusateen yltyessä sateeksi lähdettiin vielä maastoon tekemään pieni lenkki ja kokeilemaan istuntaa reippaammassa ravissa ja vähän laukassakin.

Harjoitusten aikana otettiin paljon videopätkiä, jotka käytiin vielä porukalla läpi kun hevoset oli päästetty huilaamaan talliin.

Erittäin opettavainen ja mukava päivä, tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin.

Seuraavaksi porukalla on edessä Liedon kisat, suunnitteilla on myös ratatreeniä sekä reissu Hepokala Forest Trail -radalle.