Toimintasuunnitelma 2022


Yleistä 


Suomen Matkaratsastusseura Ry (SuMaRa) ei ole sidottu paikkakuntaan, vaan seura yhdistää lajin harrastajia ympäri Suomea ja pyrkii toimimaan yhteistyössä muiden seurojen kanssa.  

 

Seuran tavoitteena on lajin tunnetuksi tekeminen ja oikeudenmukainen sekä puolueeton toiminta kaikilla osa-alueilla. 

 

Koronavirusepidemiasta johtuen on vaikea ennustaa, miten pandemia tulee vaikuttamaan seuramme toimintaan vuonna 2022. Tilanteesta johtuen pyrimme järjestämään tilaisuuksia, joihin on mahdollista osallistua turvallisesti etäyhteyksin. 

 

Suomen Matkaratsastusseura täyttää 20-vuotta vuonna 2022. Juhlavuoden kunniaksi järjestämme juhlakilpailut elokuussa Kouvolassa sekä juhlailtaman myöhemmin loppuvuodesta 2022. Juhlaillan pitopaikka ja ajankohta tarkentuvat myöhemmin.

 

Jäsenasiat 

 

Seuran jäsenmäärä on vakiintunut n.100 jäseneen. Jäsenmäärää pyritään luonnollisesti kasvattamaan edelleen vuonna 2022 (täysjäsenet, kannatusjäsenet, juniorit jne.) 

 

Kilpailulisenssejä pyritään lisäämään ja kannustamaan jäsenten kilpailutoimintaa niin kotimaassa kuin tilanteen mukaan ulkomaillakin. 

 

Tavoitteena on säilyttää jäsenmäärä yli 100 täysjäsenessä ja kasvattaa sekä täys-, perhe- että kannatusjäsenten määrää. Uusia jäseniä pyritään hankkimaan ennen kaikkea starttikurssien, matalan kynnyksen valmennustoiminnan ja kilpailujen yhteydessä sekä markkinoimalla jäsenetujamme. 

 

Täysjäsenille annetaan alennuksia kilpailumaksuista, pyritään tarjoamaan edullisia kursseja ja tapahtumia, pikkujoulut sekä palkitsemiset loppuvuodesta. Vuonna 2022 järjestämme seuran juhlavuoden kunniaksi juhlailtaman.

 

Talous 

 

Talousarvio laaditaan seuraavalle vuodelle vuosikokoukseen mennessä. Taloustilannetta seurataan hallituksen kokouksissa. 

 

Talouden periaate on se, että seura käyttää varojaan jäsentensä hyväksi erilaisin keinoin. 

Talousohjesääntö määrittää tavat seuran talousasioiden hoidossa. 

 

Koulutukset ja valmennukset 

 

Järjestämme vuoden 2022 alussa etäsääntökoulutuksen/starttikurssin. Starttikursseja pyritään lisäksi järjestämään kysynnän mukaan ympäri Suomen. Starttikurssi on perinteisesti seuran täysjäsenille ilmainen. 

 

Vuonna 2021 alkanutta seuravalmennusryhmän toimintaa jatketaan mahdollisuuksien mukaan vuonna 2022. Suunnitelmissa on järjestää etäluentoja sekä mahdollisuuksien mukaan yhteislenkkejä mm. Pohjanmaan ja Satakunnan alueilla. Valmennusryhmän toimintaan osallistuminen on kaikille avointa seurataustasta riippumatta. Ryhmän toimintaan on mahdollista päästä mukaan myös kesken toimintakauden.

 

Lapsi- ja nuorisojäseniä pyritään huomioimaan toiminnassa mahdollisuuksien mukaan. 

SuMaRalaisia jäseniä tuetaan mahdollisuuksien mukaan SRL:n, ESRA:n tai seuran omien tapahtumien osallistumismaksuissa. Seura maksaa kaikkien täysjäsentensä kurssimaksut SRL:n toimihenkilökoulutuksista sekä mahdollisuuksien mukaan myös muista seuran jäsenille hyödyllisistä koulutuksista. 

 

Seura korvaa täysjäsenten mahdolliset tuomari- tai lisenssikoulutuksien maksut sekä lisenssit. Seura kannustaa jäsenistöä kouluttautumaan mm. matkaratsastusstewardeiksi ja -tuomareiksi. 

  

Kilpailutoiminta 

 

Alustava kilpailukalenteri 2022 

·         Mahdollinen kauden avauskilpailu, tasot 1-2. Kisakeskus?

·         13.8.2022 Kouvola, Suomen Matkaratsastusseuran 20-vuotisjuhlakilpailu (SM, tasot 1-3)

·         Lisäksi seurakilpailuja mahdollisuuksien mukaan

Kilpailuiden tulokset pyritään julkaisemaan viimeistään 1-2 vrk:n kuluessa kilpailun päättymisestä Kipassa. 

 

Jäsenten osallistumisaktiivisuutta kilpailuihin seurataan kilometrirankingilla ja SuMaRa Cup-pisteitä keräämällä. Vuonna 2022 SuMaRa Cup pisteitä kerrytetään ratsukkokohtaisesti.   

 

Aktiivisia seuran jäseniä ja toimihenkilöitä palkitaan mahdollisuuksien mukaan loppuvuodesta. 

 

Seura pyrkii kouluttamaan toimihenkilöitä sekä vapaaehtoisia toimimaan kilpailuissa vaihtelevasti eri tehtävissä. 

 

Tapahtumat ja muu toiminta 

 

Seuran hallitus osallistuu mahdollisuuksien mukaan ESRA:n, matkaratsastuskomitean ja liiton järjestämiin koulutus-ja yhteistyötapahtumiin. 

 

Seuralla on myynnissä silitysmerkkejä, kilpailunumeroita, stetoskooppeja ja lämpömittareita toiminnan tukemiseksi.  

 

Jäsenille tarjotaan mahdollisuuksia tilata seuran kautta esimerkiksi kevyttoppatakkeja, pipoja ja huppareita omakustanteisesti. Seuratekstiileistä tehdään sesongin ja kysynnän mukaan yhteistilauksia.  

  

Hallitus 

 

Hallitus koostuu sääntöjen mukaisesti 2-8 jäsenestä ja 0-2 varajäsenestä. Hallituksessa voi olla myös nuorisojäseniä. Hallituksen jäsenet valitaan seuran vuosikokouksessa, ja hallitus järjestäytyy itsenäisesti vuoden ensimmäisessä kokouksessa puheenjohtajan johdolla. Hallituksen jäseniltä edellytetään sitoutumista ja aktiivista osallistumista seuran toiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen toimintakauden aikana.

 

Jäsenet /edustukset järjestöissä 

- SRL:n vuosikokous: Pj ja toinen edustaja hallituksesta 

- ESRA:n puheenjohtajatapaaminen: Pj ja /tai varapuheenjohtaja 

- Seuraviestinnän kehittämisryhmä: Pj ja/tai viestintävastaava

- Matkaratsastuksen seuravalmennusten suunnitteluryhmä: Pj, kaikki halukkaat hallituksesta

 

Seuran hallituksella on oma suljettu Facebook ryhmä, jossa keskustellaan ja päätetään seuran toiminnasta. Hallitus kokoontuu vuoden aikana järjestäytymiskokouksessa, sääntömääräisen vuosikokouksen yhteydessä sekä tarvittaessa. Kokouksiin on mahdollista osallistua etänä Teamssin välityksellä.  

 

Jäsenten palkitseminen 

 

Seura palkitsee vuosittain: 

 

·         Vuoden seniorin, jolla on eniten hyväksyttyjä kilpailukilometrejä tai muita palkitsemisen arvoisia kilpailusaavutuksia, jotka seuran hallitus päättää vuosittain 

 

·         Vuoden juniorin tai nuoren ratsastajan, jolla on eniten hyväksyttyjä kilpailukilometrejä tai muita palkitsemisen arvoisia kilpailusaavutuksia, jotka seuran hallitus päättää vuosittain 

 

·         Vuoden tulokkaan, joka on aloittanut kilpailemisen ko. vuonna ja jolla on eniten hyväksyttyjä kilpailukilometrejä 

 

·         Vuoden toimihenkilön, joka on työllään merkittävästi edesauttanut seuran toimintaa 

 

·         Seura sai vuonna 2012 10- vuotislahjaksi kiertopalkinnon Suonpään Maljan. Palkinto jaetaan vuosittain SuMaRan yritteliäimmälle ratsastajalle seuraavien kymmenen vuoden ajan. Vuoden 2022 palkittava saa maljan omakseen. 

 

·         Lisäksi seuran hallitus voi palkita harkintansa mukaan muista merkittävistä saavutuksista tai seuran eteen tehdystä työstä jäseniään tai muita yhteistyökumppaneitaan. 

 

Tiedotustoiminta  

 

Seuran virallisia tiedotuskanavia ovat www-, Facebook-  ja Instagram- sivut, joiden päivittämisestä ja julkaisuiden tekemisestä vastaa tiedotusvastaava.  

 

Kilpailukutsut ja tulokset tullaan julkaisemaan SRL:n Kipassa sekä muissa seuran tiedotuskanavissa. Julkaisut jaetaan myös Facebookin SRL Matkaratsastus- ryhmässä.

 

Sponsorien ja yhteistyökumppaneiden haku 

 

Seura pyrkii erityisesti pysyvien sponsoreiden ja yhteistyökumppaneiden hankintaan, jotka osallistuisivat kaikkien kilpailujen ja henkilöiden palkitsemisiin. Tavoitteena saada vuoden 2022 juhlakilpailuun useampi sponsori. 

 

Hallituksen jäsenet osallistuvat aktiivisesti sponsoreiden ja yhteistyökumppaneiden hankintaan erityisesti omilla paikkakunnillaan.  

 

 

Muu yhteistoiminta 

 

Seura järjestää erilaisia tapahtumia, valmennuksia ja koulutuksia yhdessä SRL:n, muiden ratsastusseurojen sekä muiden ratsastuksen parissa toimivien tahojen kanssa.  

 

Tiedotetaan myös muiden toimijoiden järjestämistä kaikille avoimista matkaratsastustapahtumista kuten valmennuksista, jotta kaikille lähialueen jäsenille saadaan tieto.  

 

Pyritään sopimaan jäsenten osallistumisesta muiden seurojen valmennustapahtumiin ja otetaan mukaan myös seuran omiin valmennustapahtumiin sopimusseurojen jäseniä.