Nea Mickelssonille FEI 2* 120km tulos PM:stä

23.7.2023

Nea Mickelsson ratsasti lauantaina 22.7.2023 hevosella Tersox sijalle 17 (13.23 km/h) Pohjoismaan mestaruuskilpailuissa Ruotsissa Simlångsrittenissä matkana FEI2*120 km. 

Ratsukon kisaurakka meinasi päättyä jo ensimmäisellä osuudella kengän menetykseen. Kilpailuissa FEI-toimihenkilönä toimineen Heidi Laurisen ansiosta matka pääsi kuitenkin jatkumaan, sillä hän järjesti reitille kengittäjän. Toisella osuudella myös lähti kenkä, joka lohkaisi kaviosta ison palan mukanaan. Irtokengityksiin kului runsaasti aikaa, ja lohjennut kavio mietitytti ratsastajaa. Hän päätti kuitenkin jatkaa rauhallisesti maaliin hevosta kuunnellen. Hevonen oli hyvin vaikea, pukitteli ja hyppi pystyyn, mutta sai kaikissa tarkastuksissa hyvät arvostelut ja rauhallinen ratsastus kannatti. 

Tämä tulos oli äärettömän tärkeä, koska sen myötä Nea ja Tersox ovat nyt saavuttaneet kvaalit 3* kilpailuja varten. Ratsukko tähtää ensi vuoden maailmanmestaruuskilpailuihin. Hevosen omistaa Team Mickelsson ja Antti Komulainen, ja se asuu Nean tallissa.