Istunta- ja kehonhallintakurssi Inkoossa 19.11.

Centered Riding on amerikkalaisen Sally Swiftin kehittämä opetusmenetelmä, joka perustuu mielikuviin ja ratsastajan kehonhallintaan. Pyrkimyksenä on huomioida jokaisen ratsastajan keho - sen toiminta, liikkuvuus ja liikkumattomuus, vahvuudet ja heikkoudet, ja löytää sitä kautta kunkin ratsastajan paras mahdollinen tasapaino hevosen selässä.

Jokainen hevosen käsittelijä tietää, kuinka tärkeää kehonkieli on hevoselle. Kun noustaan hevosen selkään, ratsastajan kehonkieli välittyy hevoselle istunnan kautta. Hevonen pysyy rentona ja tyytyväisenä vain, kun se ymmärtää rennon ratsastajan selkeitä apuja. Ratsastajan haaste on osata käyttää ja rentouttaa oikeita lihaksia oikealla hetkellä.

Kurssilla käydään läpi centered riding -perustaa ja harjoitellaan oman kehon tuntemusta ilman hevosia tehtävillä harjoituksilla sekä ratsastetaan kolmen ratsastajan ryhmissä keskittyen ratsastajan istuntaan ja apujen käyttöön. Kurssin vetää II-tason centered riding -ohjaaja ja ratsastuksenopettaja Annika Schulman. Kurssipaikka on Granåsan hevostila Inkoossa.

Kurssin hinta hevosella osallistuville sisältäen lounaan on SuMaRalaisille 70 euroa, ja jäsenet etusijalla hevospaikoissa. Ei-jäsenille hinta on 75 euroa, sisältää myös lounaan. Täyshinta sisältää siis joko hevosen Granåsalta tai omalle hevoselle karsinapaikan. Granåsalta käytettävissä 4 hevosta ja 5 karsinapaikkaa oman hevosen kanssa osallistuville.

Ei-ratsastavan kuunteluoppilaan hinta on 30 euroa, joka myös sisältää lounaan.
Kurssi järjestetään, jos ilmoittautuneita on yhteensä vähintään 12: 6 ratsastavaa osallistujaa ja 6 kuunteluoppilasta.

Sitovat ilmoittautumiset 10.11 mennessä sähköpostitse ilmot(at)matkaratsastus.fi-osoitteeseen. Kurssimaksun tulee olla maksettuna SuMaRa:n tilille LUSP 400633-245255 16.11 mennessä. Kurssimaksu palautetaan ainoastaan sairastapauksissa lääkärintodistusta vastaan.

Aikataulu:
10:00 Aloitus, teoriaa
12:00 Lounas
13:00 Harjoituksia ilman hevosta
14:30 Ratsastus 3 hengen ryhmissä, ryhmä 1
15:30 Ratsastus, ryhmä 2
16:30 Ratsastus, ryhmä 3
17:30 Lopetus ja yhteenveto