Istunta- ja kehonhallinta -jatkokurssi Inkoossa 18.3.

Centered Riding on amerikkalaisen Sally Swiftin kehittämä opetusmenetelmä, joka perustuu mielikuviin ja ratsastajan kehonhallintaan. Pyrkimyksenä on huomioida jokaisen ratsastajan keho - sen toiminta, liikkuvuus ja liikkumattomuus, vahvuudet ja heikkoudet, ja löytää sitä kautta kunkin ratsastajan paras mahdollinen tasapaino hevosen selässä.

Jokainen hevosen käsittelijä tietää, kuinka tärkeää kehonkieli on hevoselle. Kun noustaan hevosen selkään, ratsastajan kehonkieli välittyy hevoselle istunnan kautta. Hevonen pysyy rentona ja tyytyväisenä vain, kun se ymmärtää rennon ratsastajan selkeitä apuja. Ratsastajan haaste on osata käyttää ja rentouttaa oikeita lihaksia oikealla hetkellä.

Kurssilla käydään läpi centered riding -perustaa ja harjoitellaan oman kehon tuntemusta ilman hevosia tehtävillä harjoituksilla sekä ratsastetaan kolmen ratsastajan ryhmissä keskittyen ratsastajan istuntaan ja apujen käyttöön. Kurssin vetää II-tason centered riding -ohjaaja ja ratsastuksenopettaja Annika Schulman. Kurssipaikka on Granåsan hevostila Inkoossa. Kurssi on jatkokurssi marraskuussa järjestetylle kurssille, mutta osallistua saa vaikka ei olisikaan aiempaa kokemusta vastaavasta kurssista.

Kurssin hinta hevosella osallistuville SuMaRalaisille 90 euroa( omalla hevosella, joka tarvitsee karsinapaikan) tai 100 euroa ( tallin hevosella) tai 75 euroa, jos on oma hevonen , mutta ei tarvitse karsinapaikkaa, ja jäsenet on etusijalla hevospaikoissa. Ei-jäsenille hinta on 95 euroa ( omalla hevosella, joka tarvitsee karsinapaikan) tai 105 euroa ( tallin hevosella) tai 80 euroa omalla hevosella, joka ei tarvitse karsinapaikkaa. Hinta sisältää myös lounaan. Granåsalta käytettävissä 4 hevosta ja 5 karsinapaikkaa oman hevosen kanssa osallistuville.

Ei-ratsastavan kuunteluoppilaan hinta on 30 euroa, joka myös sisältää lounaan.
Kurssi järjestetään, jos ilmoittautuneita on vähintään 9 ratsastavaa osallistujaa.

Sitovat ilmoittautumiset 10.3. mennessä sähköpostitse ilmot(at)matkaratsastus.fi-osoitteeseen. Kurssimaksun tulee olla maksettuna SuMaRa:n tilille LUSP 400633-245255 16.3 mennessä. Kurssimaksu palautetaan ainoastaan sairastapauksissa lääkärintodistusta vastaan.

Aikataulu:
10:00 Aloitus, teoriaa
12:00 Lounas
13:00 Harjoituksia ilman hevosta
14:30 Ratsastus 3 hengen ryhmissä, ryhmä 1
15:30 Ratsastus, ryhmä 2
16:30 Ratsastus, ryhmä 3
17:30 Lopetus ja yhteenveto